Mutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes vegán kókuszgolyót

2025.06.28. 09:00 KultúrZone
Shutterstock
Shutterstock

A tökéletes desszert hétvégére.

Ha kipróbálnál valami újdonságot, akkor most megmutatjuk a vegán kókuszgolyó receptjét, amit imádni fogsz, mert tényleg nagyon finom. Íme Ipsits Anita verziója.

Az ételérzékenységgel vagy allergiával küzdők is fogyaszthatják

A sütemény vegán, glutén-, tej- és tojásmentes! Most pedig megmutatjuk a hozzávalókat, amikre szükséged lesz:

  • 100 gramm Paleo süteményliszt
  • 15 gramm cukormentes kakaópor 10-12%
  • 11,5 gramm négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
  • 50 gramm cukormentes kajszibarack lekvár
  • 50 gramm forró kókusztej (melegítsünk többet, abból mérjük ezt ki)
  • 5,5 gramm rumaroma

Hogyan készítsd el?

Ez a finom desszert egyáltalán nem bonyolult, és pikk-pakk összedobhatod. Az első dolog, hogy a száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, és összekeverjük. Egy másik tálba kimérünk 50 gramm kajszibarack lekvárt. Felforraljuk a kókusztejet, melegítés közben folyamatosan figyeljük, amint forrni kezd, vegyük le. Nagyon hamar elpárolog. Fontos információ, hogy így is kell majd hozzá egy kevés kókusztejet önteni.

Ehhez hozzáöntjük a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. Miután kész, hozzáadagoljuk a korábban összekevert száraz hozzávalókat, addig dolgozzuk, amíg a massza egyneművé nem válik.  Ezután pedig, ha összeállt a tészta, akkor golyókat formálunk belőle. Ebből a mennyiségből nagyjából 9 darab lesz. Innen pedig már sima ügy, hiszen csak kókuszreszelékbe kell mártanod a golyókat, és már kész is vagy.

Via