Dubaji csoki helyett: íme a házi készítésű finomság, amit neked is ki kell próbálnod

A dubaji csoki őrület éppen csak lecsengett, de máris itt van az újabb szenzáció.
Tavaly a dubaji csoki őrület söpört végig a világon, a szupermarketek sorra dobták piacra a saját termékeiket, a világhálón pedig egymás után jelentek meg a receptek, amik az otthoni elkészítését hivatottak segíteni. Ez az őrület mostanra egyértelműen lecsengőben van, de azért akadnak még finomságok, amik legalább annyira jók, mint a dubaji csoki. Ezúttal az angyalhaj receptjét hoztuk el neked, amit mindenképpen ki kell próbálnod, ha szereted a különleges édességeket. Íme a recept!
Hozzávalók
- 200 g fehér csokoládé (vagy ruby csokoládé)
- 50 g vattacukor (bármilyen ízesítésben jó lehet, de a klasszikus vaníliás vagy epres lehet a legjobb választás)
- 50 g tejföl
- 40 g élesztő
- 1 teáskanál őrölt vanília
- 1 teáskanál gránátalma mag
- 30 g őrölt pisztácia
- 30 g málna (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés
Először is a fehér vagy ruby csokit vízgőz fölött olvaszd fel, ezután pedig egy kicsit hagyd visszahűlni. Addig egy másik tálban keverd össze a pisztáciát, a málnát, a vaníliát és a gránátalmát, majd hozzá a tejfölt és keverd addig, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Ha ez is kész, akkor fokozatosan add hozzá az élesztőt. Először csak 10 grammot tegyél bele, aztán szép lassan, aprólékosan a többit. Amikor a csoki már egy kicsit visszahűlt, akkor belekeverheted a vattacukrot is, majd mehet bele az elkészült krém. Az egészet nagyon óvatos mozdulatokkal keverd össze. A cél nem az, hogy teljessen homogén legyen. A masszát aztán adagold szilikon formába, egy spatulával egyengesd el a felületét, aztán tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, de az még jobb, ha egy egész éjszakát tud pihenni. A lehűlést követően az édességnek szilárdnak, egyébként könnyen szeletelhetőnek kell lennie. Önmagában, de akár friss málnával is fogyasztható. Hidd el, az eredmény valami egészen fantasztikus lesz.