Ezt a hihetetlenül finom vegán lángost neked is ki kell próbálnod

2025.08.23. 10:30 KultúrZone
Shutterstock
Shutterstock

Ha valami igazán finomra és magyarosra vágysz, íme egy lángos recept.

Ipsits Anita vegán lángos receptjét ismered? Most megmutatjuk, hogy te is elkészíthesd hétvégére.

Hozzávalók:

  • 150 gramm Rost-csökkentett kenyér lisztkeverék
  • 3 gramm himalaya só
  • 2 gramm porélesztő
  • 10 gramm citromlé
  • 140 gramm langyos víz

Elkészítés:

Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy mi a teendő. Elsőként külön tálban elkeverjük a folyékony és a szilárd alapanyagokat, majd összeöntjük. Fakanállal elkezdjük keverni, ha egynemű a massza, akkor takarjuk le, és pihentessük 20 percig. Amíg pihen a tészta, öntsünk nagyjából 2 ujjnyi kókuszolajat egy serpenyőbe, majd készítsünk elő egy tányért, majd tegyünk bele egy papírtörlőt.

Ha letelt a 20 perc, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Nem gond, ha kicsit ragacsos, ettől függetlenül könnyen kezelhető. Osszuk a tésztát két egyenlő súlyú darabra, és készítsünk belőlük gombócokat. Majd letakarva pihentessük még 10 percig. Közben melegítsük fel az olajat.

Miután letelt a 10 perc, lisztes felületes, lisztes kézzel mindkét gombócot kilapítjuk. Nagyjából 19 centiméteres átmérővel kell rendelkezniük. Egyenként, oldalanként 3 percig süssük, ezután tegyük a papírtörlőre a lángosokat. Ebből a tésztamennyiségből több lángos is készíthető, akkor kisebbek formázzunk belőle.

Miért érdemes kipróbálnod?

Nos, ez egy egészségesebb verziója a lángosnak, és nagyon egyszerűen elkészíthető. Egészségesebb, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. A recept nagy előnye pedig, hogy rostérzékenyek úgyszintén elkészíthetik.

Via