Imádják az emberek ezt az egyszerű málnás raffaello tortát

2025.09.01. 09:20 KultúrZone
Shutterstock
Shutterstock

Valami igazán finomra vágysz? Mutatunk egy jó receptet.

Ettél már málnás raffaello tortát? Nem bonyolult elkészíteni, de az biztos, hogy nagyon finom, és a legjobb, hogy még sütni sem kell.

Mutatjuk a hozzávalókat

Ezek kellenek az alaphoz:

  • 250 g keksz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 100 g margarin
  • 70 ml narancslé

A gyümölcsös töltelékhez is szükséged van néhány alapanyagra:

  • 200 g málna
  • 5 kanál cukor
  • 100 ml víz
  • 2 evőkanál zselésítőanyag

Így készül a kókuszos töltelék:

  • 600 ml víz
  • 6 kanál cukor
  • 80 g vaníliapuding
  • 100 g margarin
  • 50 g fehér csokoládé
  • 2 evőkanál tejszínhab
  • 100 g kókusz

De még kell 100-120 g habtejszín és persze csoki a díszítéshez.

Így készül az alap és a málnás réteg

A legelső feladatod az, hogy összetedd  a kekszeket, majd keverd össze a vaníliás cukorral, az olvasztott margarinnal és a narancslével. Ezt az egészet össze kell keverned, majd a masszát nyomkodd egy 20 cm átmérőjű, sütőpírral bélelt tortaformába. Az alapot legalább 1 órára be kell tenni a hűtőszekrénybe, de eközben is van dolgod. Egy kis edényben aztán keverd össze a zselésítő anyagot 50 ml vízzel, hogy sima, csomómentes keveréket kapj. Ezután a málnát, a cukrot és a 100 ml vizet tedd egy lábasba, és forrald fel. Majd add hozzá a zselés keveréket, ás állandó keverés mellett főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Mikor elkészült, akkor öntsd a forró málnás tölteléket a kekszes alapra, majd hagyd teljesen kihűlni.

A kókuszos réteget szintén nem nehéz megcsinálni

Fogj egy másik lábast, amelyben össze tudod keverni a vizet, a cukrot és a vaníliás pudingport. Kezdd el főzni, és addig keverd, amíg nem lesz sűrű az átlaga. Ezután add hozzá a margarint, a fehér csokit és a kókuszt.  Az egészet keverd simára, addig, amíg minden el nem olvad, és egynemű nem lesz. A keveréket fedd le folpackkal, és hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Eközben egy tálban verd fel a habtejszínt. Amikor a kókuszos krém már kihűlt, akkor keverj bele két evőkanál tejszínhabot, majd öntsd a kihűlt málnás réteg tetejére. Ezután egyengesd el rajta a megmaradt tejszínhabot. Ha kreatív kedvedben vagy, valamint imádod fokozni az élvezeteket, díszítsd a torta tetejét csokoládéval, extra málnával vagy kókuszreszelékkel is.

Via