Ezt az áfonyás sajttorta receptet neked is el kell készítened

Ez a sajttorta nagyon finom.
Jöhet egy kis sajttorta? Ez a recept nem fog csalódást okozni. Nagyon sokan imádják.
Ezek a hozzávalók kellenek az alaphoz
- 250 g vajas keksz
- 90 g olvasztott vaj
- 1–2 evőkanál tej
A töltelékhez pedig ezeket a dolgokat szerezd be
- 900 g krémsajt
- 200 g fehér cukor
- 120 ml tejszín
- 4 db tojás
- 1 teáskanál vaníliaroma
- 225 g tejföl
- 12 g kukoricakeményítő
- 1 citrom héja
- csipet só
- 200–300 g áfonya
Mutatjuk, hogy mi kell az áfonyás öntethez
- 250 g áfonya
- 8 g kukoricakeményítő
- 50 g cukor
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál víz
Így készítheted el
Az első dolgod, hogy törd szét a vajas kekszet, add hozzá az olvasztott vajat. Akár egy evőkanál tejet is hozzáadhatsz a keveréhez, majd öntsd bele egy 23 cm-es tortaformába, és süsd 8 percig a 160 fokra előmelegített sütőben. A következő feladatod, hogy egy tálban verd simára a krémsajtot a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, a tejszínt, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a kukoricakeményítőt és a csipet sót. Keverd addig, amíg szépen össze nem áll, végül pedig mehet bele az áfonya. Az időközben elkészült alap tepsijét vedd körbe alufóliával, a krémsajtos keveréket öntsd a kekszes alapra, majd a formát helyezd egy nagyobb alutepsibe, a tortaforma feléig pedig töltsd fel forró vízzel és süsd legalább 55-65 percig.
Ne felejtsd el, hogy a sütés után a tortát hagyd a kikapcsolt sütőben nagyjából 1 órára, az ajtót résnyire kinyithatod. Ha ez is megvan, akkor szobahőmérsékleten hagyd kihűlni, majd tedd nagyjából 4 órára hűtőbe. Az áfonyás öntethez az áfonyát, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a vizet tedd egy lábasba, és közepes lángon főzd 5-7 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Hagyd teljesen kihűlni, végül pedig a tálalás előtt kend meg a tortát az áfonyaszósszal. Nem olyan bonyolult, ugye?
De mutatunk egy videót is, ami segíthet: