Ez a marlenka torta recept nem fog csalódást okozni: isteni finom

Ez a desszert csodálatos finomság lehet egy főétkezés után.
Imádod az édeset? Íme a marlenka torta recept, amit neked is ki kell próbálnod. Mutatjuk, hogyan készítheted el.
Hozzávalók (8-10 adaghoz)
- 400 g sima liszt
- 200 g cukor
- 150 g vaj
- 3 evőkanál méz
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál ecet
- 100 g darált dió a díszítéshez
A krémhez:
- 600 g sűrített tej (karamellizált)
- 300 g vaj
Így készítheted el
Egy nagy tálban tűzön olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a cukrot és a mézet. Ezután keverd össze addig, amíg nem lesz sima a keverék. Vedd le a tűzről az edényt, hogy belekeverd a szódabikarbónát és az ecetet. Amikor már kissé kihűlt, akkor add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet. Ha kész, gyúrj belőle lágy tésztát, majd oszd 6 egyenlő részre.
Minden részt nyújts ki a tortaforma méretére (átmérője kb. 24 cm), majd minden réteget külön süss meg 180 fokon, nagyjából 5-7 perc alatt. Akkor lesz jó, amikor már szép aranybarna. A rétegeket hagyd kihűlni. Amíg a rétegek hűlnek, készítsd el a krémet. A vajat kézimixer segítségével keverd habosra, majd add hozzá a karamellizált sűrített tejet, hogy krémes masszát kapj. Ezután a torta összeállítása következik: minden réteget kenj meg a krémmel, majd helyezd a rétegeket egymásra. A maradék krémmel kend meg a tetejét és az oldalát, végül darált dióval díszítsd.
Ezt kell még tenned a tálalás előtt
Ha kész a tortád, akkor 4 órára be kell tenned a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész éjszakára bent hagyod. A marlenka torta bármilyen ünnepre tökéletes lehet, de akár egy átlagos hétvégén is meglepheted vele a szeretteidet.




