Íme a legfinomabb áfonyás palacsinta, amit te is könnyen elkészíthetsz

Ha a palacsinta a kedvenc desszerted, ez a recept tetszeni fog.
Az áfonyás palacsinta az egyik legfinomabb desszert ebéd után.
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 60 gramm barna cukor
- 1 teáskanál só
- 250 ml tej
- 2 tojás
- 200 gramm ricotta
- 40 gramm áfonya
- juharszirup
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban.
- A tejet és a tojássárgákat verjük fel, a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
- A hozzávalókat keverjük össze, adjuk hozzá a ricottát és végül óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot is. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk állni 45 percet.
- Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd kis adagokban süssük meg a palacsintákat, oldalanként 3-3 percig.
- A juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
Ha inkább karácsonyi kekszet készítenél, akkor ide kattintva annak a receptjét is megtalálod. De idén télen a sajttortás forró csoki is remek választás lehet, hiszen nagyon finom, és persze felmelegít egy nehéz nap után. Ez egy jóval extrémebb változat, mint a klasszikus, de nem fog csalódást okozni. Megtalálod a receptjét ide kattintva.


