Különleges menüt alkotott meg Beton. Hofi, Borbás Robi, Brasch Bence, Miller Dávid és Turai Barna

Íme egy nagyszerű gasztro projekt.
Van a zenész, a műsorvezető, a színész, a tartalomgyártó és a tetoválóművész, akik közös projektbe kezdtek. Beton. Hofi, Borbás Robi, Brasch Bence, Miller Dávid és Turai Barna bár nagyon különbözőek, mégis sok közös van bennünk. Az egyik ilyen az ételek iránti rajongásuk, első közös projektjüket is ez ihlette. Egy különleges menüt alkottak ugyanis a Madhouse csapatával, a séf pedig ezúttal is Piszkor Norbert, akinek kreatív irányítása alatt évek óta születnek ilyen egyedi ételsorok. A srácok menüje friss, izgalmas, aktuális és eklektikus, akárcsak ők maguk, és július elsejéig bárki számára elérhető.
Furcsának tűnhet az összeállítás
A Madhouse mára már jól ismert chef menü sorozata idén egy igazán különleges kollaborációval tér vissza: debütál Beton.Hofi, Borbás Robi, Brasch Bence, Miller Dávid és Turai Barna közös menüje. Elsőre talán furcsának tűnhet ez az összeállás, mert a srácok különböző világokat képviselnek, de azért bőven vannak személyes és szakmai kapcsolódások. De a legfőbb közös pont, éppen a helyszín, a Madhouse, annak kezdeményezései és eseményei, illetve ezeket megálmodó Takács György, aki megteremtette azt a közeget, ahol ezek a különböző világok össze tudnak érni.
A Madhousehoz való kapcsolódásom a zenei karrierem elején kezdődött és az évek során egyre inkább otthon éreztem magam ezen a helyen. Szimpatikus, ha valahol nem csak a klasszikus vendéglátózás a cél, hanem szeretnének mögé tartalmat és kultúrát is tenni, közösséget építeni. Az csak extra, ha ehhez kiváló ételek is társulnak. A gasztronómia szerintem a többivel ekvivalens művészeti ág, ami ugyanúgy hat mint a zene, csak más érzékekre. Szeretek olyan dolgokat enni, amiknél azt érzem, hogy van evési és főzési tapasztalat, vagyis az, aki készíti pontosan tudja, hogy az adott fogás, mitől lesz egyedi. Ez itt abszolút megvalósul
– mondja Beton. Hofi.
„Itt tartottam tavaly a szülinapom, és ha tehetem, mindig itt ünneplek” – mondja Brasch Bence, aki egy korábbi Átrium színházas együttműködés kapcsán ismerkedett meg a hellyel és Takács Györggyel, akivel azóta már barátok.
„Szeretem, ha egy helyen a legkülönbözőbb emberek is megtalálják a helyüket, ez a mostani menüre összeállt csapat is igazán sokszínű, de mindenki hozza az saját egyéniségét és pont ettől működik. Ahogy az ételek is. Én szeretek jókat enni, ha tehetem főzök is, és igyekszem minél több helyet kipróbálni. De az itteni fogások mindig a legjobbak között vannak.”

Norbert Ádám – ricotta krém
Miller Dávid az új arc
A csapatból négyen már tapasztalt chef menü veteránok: Beton.Hofi erdélyi ízekkel ismertette meg a közönséget, Borbás Robi feketére hangolt menüjével elevenítette meg a tetoválások világát, Brasch Bence az Átrium színház menüjébe adta a húsos kiegészítőket, míg Turai Barna a zsidó konyha kincseit mutatta be. Az újonc most a csapatban Miller Dávid, aki ebben a menüsorban debütál.
„Több chef menü bemutatón voltam már korábban, amik mind számomra szimpatikus és jó dolgokat képviselő emberekhez kapcsolódtak, így nagyon megtisztelő, hogy most én is bekerültem ebbe a körbe. Az pedig különösen tetszik, hogy egy csapatként vagyunk ebben benne olyanokkal, akik közel állnak hozzám: Ádám az egyik legközelebbi barátom, akiért nagyon hálás vagyok; Barnával egy forgatáson ismerkedtünk meg és azóta bármikor találkozunk úgy igazán tudunk beszélgetni, Bencével a színészet köt minket össze és most is anyukámmal játszik egy közös darabban; Robi pedig szerintem az egyik legeredetibb és legkiválóbb tetoválóművésze, aki annak ellenére is szóba áll még velem, hogy valószínűleg én voltam az egyetlen, aki valaha lemondott nála egy jó előre lefoglalt időpontot” – meséli Miller Dávid.
Én először azért jöttem a Madhouseba, mert jó volt a hangulat, mindig sok ismerős volt itt és persze nagyon jók voltak a kaják. De soha nem gondoltam volna, hogy az a séf, akinek imádom a fogásait egyszer hozzám kapcsolódó ételt tesz majd fel az étlapra. De most ez is megtörtént, ráadásul egy nagyon egyszerű, de mégis izgalmas fogás formájában.
Jön a következő projekt
A különböző stílusok és karakterek egy izgalmas, mégis összefogott menüsort inspiráltak, amit természetesen Piszkor Norbert alkotott meg és fűzött össze. Az alapját ezúttal is a legfrissebb és aktuálisan elérhető összetevők alkotják, amik sok, saját készítésű különlegességgel vannak extrázva. Az ételsor Miller Dávid koji paradicsomvízben úszó paradicsomsalátájával indul, eperrel és spárgával frissített pisztráng cevichevel folytatódik Turai Barna tolmácsolásában, de megkóstolható Brasch Bence csirke shawarmája, egy flat iron steak Borbás Robi sötétre hangolt világából és Beton. Hofi szamócás-rebarbarás desszertje is.
Ahogy az eddigi chef menük esetében is, a menü nemcsak ízélmény, de egy jó ügy támogatása is – ezúttal a srácok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet választották. Hogy miért? Maradjunk annyiban, hogy a madaras szál nem véletlen. A srácok következő közös projektje már készülőben van, és ha ez a menü a kezdet, akkor valami igazán különleges van kibontakozóban. Addig is, július elsejéig érdemes elcsípni és kipróbálni a menüt.