Ez az ananászos-kókuszos csokigolyó finom és pillanatok alatt elkészül

Egy tökéletes desszert a hétvégére.
Ennél valami finomat ebéd után? Az ananászos-kókuszos csokigolyót ki kell próbálnod!
Íme a hozzávalók
- 200 gramm kandírozot ananász (darabolt)
- 80 gramm kókuszreszelék
- 1 evőkanál rumaroma
- 180 gramm apróra vágott étcsokoládé
Mutatjuk, hogyan készítheted el
Egyszerű, de mégis nagyszerű! Az első feladatod, hogy tedd a kandírozott ananászdarabokat egy turmixgépbe és turmixold le. Ezután mehet az ananász egy tálba, amihez add hozzá a kókuszreszeléket és a rumaromát. Az összetevőket alaposan keverd össze, addig, amíg az egész egyneművé nem válik. A keverék enyhén ragacsos textúrájú lesz, amiből aztán golyókat tudsz formázni.
Ha a golyókkal megvagy, akkor rakd az apróra vágott étcsokit egy másik tálba és mikróban vagy gőz felett olvaszd fel. Miután a csoki már sima és folyós, akkor jó lesz. Ezután minden golyót óvatosan márts meg az olvasztott csokiban, majd helyezd őket egy tálra. A csoki ropogós bevontatot képez majd a golyókon, így egészíti ki annak, puha, omlós belsejét. Az elkészült golyókat helyezd a hűtébe nagyjából 2 órára, amíg a csoki teljesen meg nem szilárdul.
A tökéletes nassolnivaló lehet akkor is, ha vendégeket vársz, de nincs túl sok időd készülni.