Ez az ananászos-kókuszos csokigolyó finom és pillanatok alatt elkészül

2025.08.09. 10:30 KultúrZone
Shutterstock
Shutterstock

Egy tökéletes desszert a hétvégére.

Ennél valami finomat ebéd után? Az ananászos-kókuszos csokigolyót ki kell próbálnod!

Íme a hozzávalók

  • 200 gramm kandírozot ananász (darabolt)
  • 80 gramm kókuszreszelék
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 180 gramm apróra vágott étcsokoládé

Mutatjuk, hogyan készítheted el

Egyszerű, de mégis nagyszerű! Az első feladatod, hogy tedd a kandírozott ananászdarabokat egy turmixgépbe és turmixold le. Ezután mehet az ananász egy tálba, amihez add hozzá a kókuszreszeléket és a rumaromát. Az összetevőket alaposan keverd össze, addig, amíg az egész egyneművé nem válik. A keverék enyhén ragacsos textúrájú lesz, amiből aztán golyókat tudsz formázni.

Ha a golyókkal megvagy, akkor rakd az apróra vágott étcsokit egy másik tálba és mikróban vagy gőz felett olvaszd fel. Miután a csoki már sima és folyós, akkor jó lesz. Ezután minden golyót óvatosan márts meg az olvasztott csokiban, majd helyezd őket egy tálra. A csoki ropogós bevontatot képez majd a golyókon, így egészíti ki annak, puha, omlós belsejét. Az elkészült golyókat helyezd a hűtébe nagyjából 2 órára, amíg a csoki teljesen meg nem szilárdul.

A tökéletes nassolnivaló lehet akkor is, ha vendégeket vársz, de nincs túl sok időd készülni.