Mutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes vegán kókuszgolyót

A tökéletes desszert hétvégére.
Ha kipróbálnál valami újdonságot, akkor most megmutatjuk a vegán kókuszgolyó receptjét, amit imádni fogsz, mert tényleg nagyon finom. Íme Ipsits Anita verziója.
Az ételérzékenységgel vagy allergiával küzdők is fogyaszthatják
A sütemény vegán, glutén-, tej- és tojásmentes! Most pedig megmutatjuk a hozzávalókat, amikre szükséged lesz:
- 100 gramm Paleo süteményliszt
- 15 gramm cukormentes kakaópor 10-12%
- 11,5 gramm négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 50 gramm cukormentes kajszibarack lekvár
- 50 gramm forró kókusztej (melegítsünk többet, abból mérjük ezt ki)
- 5,5 gramm rumaroma
Hogyan készítsd el?
Ez a finom desszert egyáltalán nem bonyolult, és pikk-pakk összedobhatod. Az első dolog, hogy a száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, és összekeverjük. Egy másik tálba kimérünk 50 gramm kajszibarack lekvárt. Felforraljuk a kókusztejet, melegítés közben folyamatosan figyeljük, amint forrni kezd, vegyük le. Nagyon hamar elpárolog. Fontos információ, hogy így is kell majd hozzá egy kevés kókusztejet önteni.
Ehhez hozzáöntjük a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. Miután kész, hozzáadagoljuk a korábban összekevert száraz hozzávalókat, addig dolgozzuk, amíg a massza egyneművé nem válik. Ezután pedig, ha összeállt a tészta, akkor golyókat formálunk belőle. Ebből a mennyiségből nagyjából 9 darab lesz. Innen pedig már sima ügy, hiszen csak kókuszreszelékbe kell mártanod a golyókat, és már kész is vagy.