Imádni fogod: íme a Nutella mousse, ami csak 2 összetevőből áll

Egy finom desszertre vágysz a hétvégén? Ezt a receptet neked találták ki.
Egy gyors finomságot dobnál össze a vendégeknek? Esetleg magadat lepnéd meg valamivel? Íme a Nutella Mousse, ami egyszerűen mennyei, valamint gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 250 ml hideg tejszínhab
- 150 gramm Nutella
Ízlés szerint
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Így készítheted el
Egyszerű, de mégis nagyszerű, így pillanatok alatt megvan. Az első dolgod, hogy hideg tejszínt egy nagyobb tálban verd kemény habbá. Ezután add hozzá a nutellát (valamint a porcukrot és a vanília kivonatot) és folytasd a keverést addig, amíg az egész jól össze nem áll, és levegős állagot nem kap. Ha megvagy, akkor a Nutella mousse-t egyenletesen öntsd ki poharakba. Azt azonban ne felejtsd el, hogy az igazán finom ízek érdekében a habot legalább 2 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe teheted, hogy kellőképpen megdermedjen. Tálaláskor az extra ropogósság és ízélmény érdekében a tetejét megszórhatod pörkölt mogyoróval is.
Jöjjön inkább a gofri?
Korábban mutattunk egy gofri receptet is, amit gyorsan meg lehet csinálni. Néhány hozzávalóra van szükséged, és meg is van a tökéletes desszert egy munka utáni délutánra vagy a hétvégére. Az egyik aranyszabály mindenképpen az, hogy a gofrit aranybarnára kell sütni, ezt jegyezd fel!