Ezt a hihetetlenül finom vegán lángost neked is ki kell próbálnod

Ha valami igazán finomra és magyarosra vágysz, íme egy lángos recept.
Ipsits Anita vegán lángos receptjét ismered? Most megmutatjuk, hogy te is elkészíthesd hétvégére.
Hozzávalók:
- 150 gramm Rost-csökkentett kenyér lisztkeverék
- 3 gramm himalaya só
- 2 gramm porélesztő
- 10 gramm citromlé
- 140 gramm langyos víz
Elkészítés:
Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy mi a teendő. Elsőként külön tálban elkeverjük a folyékony és a szilárd alapanyagokat, majd összeöntjük. Fakanállal elkezdjük keverni, ha egynemű a massza, akkor takarjuk le, és pihentessük 20 percig. Amíg pihen a tészta, öntsünk nagyjából 2 ujjnyi kókuszolajat egy serpenyőbe, majd készítsünk elő egy tányért, majd tegyünk bele egy papírtörlőt.
Ha letelt a 20 perc, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Nem gond, ha kicsit ragacsos, ettől függetlenül könnyen kezelhető. Osszuk a tésztát két egyenlő súlyú darabra, és készítsünk belőlük gombócokat. Majd letakarva pihentessük még 10 percig. Közben melegítsük fel az olajat.
Miután letelt a 10 perc, lisztes felületes, lisztes kézzel mindkét gombócot kilapítjuk. Nagyjából 19 centiméteres átmérővel kell rendelkezniük. Egyenként, oldalanként 3 percig süssük, ezután tegyük a papírtörlőre a lángosokat. Ebből a tésztamennyiségből több lángos is készíthető, akkor kisebbek formázzunk belőle.
Miért érdemes kipróbálnod?
Nos, ez egy egészségesebb verziója a lángosnak, és nagyon egyszerűen elkészíthető. Egészségesebb, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. A recept nagy előnye pedig, hogy rostérzékenyek úgyszintén elkészíthetik.