Itt a 3 összetevős citromtorta, amit te is gyorsan elkészíthetsz

Ezt a finom citromtortát neked is meg kell kóstolnod.
Jöhet egy kis citromtorta? Ez a recept egyszerű, de mégis nagyszerű. Mindössze 3 összetevőből áll.
Ezek a hozzávalók kellenek
- 4 tojás
- 280 g fehér csokoládé
- 2 citrom (leve és héja)
Így készítheted el
- A sütőt 160 fokra kell előmelegítened, egy tepsit (18 x 18 cm) pedig ki kell bélelned sütőpapírral.
- A tojások fehérjéjét és sárgáját válaszd el egymástól. Használj keverőedényt a tojásfehérjéhez.
- Ezt követően olvaszd fel a csokoládét egy nagyobb tálban. Ezt megteheted akár a mikrohullámú sütőben, de vízgőz fölött is. Amikor készen vagy vele, hagyhatod kicsit hűlni, hogy folyékony maradjon, de már ne legyen túl forró.
- Most belekeverheted a tojássárgáját, és a két hozzávalót édes keverékké alakíthatod.
- Ezután verd fel a tojásfehérjét egy mixer segítségével. Addig, amíg kemény, puha tojásfehérjét nem kapsz.
- Add hozzá a tojásfehérje egyharmadát a csokis keverékhez, és egy spatula vagy kanál segítségével óvatosan keverd hozzá. Ismételd meg a folyamatot, amíg a tojásfehérje teljesen el nem keveredik, és már nem látsz maradékot a keverékben. A tésztának könnyűnek és puhának kell lennie.
- Utána kifacsarod a citromot (mérettől függően egy is elég), majd óvatosan hozzáadod a 60 ml levét és a reszelt héját.
- Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 40 percig. A citromtorta felületének enyhén barnának kell lennie, és vékony, enyhén megkeményedett réteget kell képeznie. Végezd el a fogpiszkáló próbát: ha a tészta a fához tapad, amikor megpiszkálod, akkor még süsd!
- Ezután hagyd teljesen kihűlni a tortát, mielőtt kivennéd a formából. A legjobb eredmény érdekében hagyd szobahőmérsékleten egy éjszakán át, és másnap tálald. Az állaga akkor lesz ideális, ha teljesen kihűlt.