Ez a marlenka torta recept nem fog csalódást okozni: isteni finom

2025.11.06. 20:18 KultúrZone
Shutterstock
Shutterstock

Ez a desszert csodálatos finomság lehet egy főétkezés után.

Imádod az édeset? Íme a marlenka torta recept, amit neked is ki kell próbálnod. Mutatjuk, hogyan készítheted el.

Hozzávalók (8-10 adaghoz)

  • 400 g sima liszt
  • 200 g cukor
  • 150 g vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál ecet
  • 100 g darált dió a díszítéshez

A krémhez:

  • 600 g sűrített tej (karamellizált)
  • 300 g vaj

Így készítheted el

Egy nagy tálban tűzön olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a cukrot és a mézet. Ezután keverd össze addig, amíg nem lesz sima a keverék. Vedd le a tűzről az edényt, hogy belekeverd a szódabikarbónát és az ecetet. Amikor már kissé kihűlt, akkor add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet. Ha kész, gyúrj belőle lágy tésztát, majd oszd 6 egyenlő részre.

Minden részt nyújts ki a tortaforma méretére (átmérője kb. 24 cm), majd minden réteget külön süss meg 180 fokon, nagyjából 5-7 perc alatt. Akkor lesz jó, amikor már szép aranybarna. A rétegeket hagyd kihűlni. Amíg a rétegek hűlnek, készítsd el a krémet. A vajat kézimixer segítségével keverd habosra, majd add hozzá a karamellizált sűrített tejet, hogy krémes masszát kapj. Ezután a torta összeállítása következik: minden réteget kenj meg a krémmel, majd helyezd a rétegeket egymásra. A maradék krémmel kend meg a tetejét és az oldalát, végül darált dióval díszítsd.

Ezt kell még tenned a tálalás előtt

Ha kész a tortád, akkor 4 órára be kell tenned a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész éjszakára bent hagyod. A marlenka torta bármilyen ünnepre tökéletes lehet, de akár egy átlagos hétvégén is meglepheted vele a szeretteidet.