Ez a csokoládés babka isteni finom: így készítheted el

A babka az egyik legjobb desszert.
Egy kis csokoládés babka jöhet? Ha még sosem készítettél ilyen finomságot, akkor most megmutatjuk, hogyan kell.
Hozzávalók 6 személyre:
- 500 g liszt
- 60 g cukor
- fél kocka élesztő
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 50 ml olaj
- 180 ml víz
- fél teáskanál só
- 90 g csokoládé
- 200 g aprított mogyoró
Így készíthetjük el:
Elkészítés:
- Egy nagy tálban dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt a tojást, a sót és az olajat, majd csurgassuk hozzá a vizet és gyúrjunk belőle ruganyos tésztát kb. 6 perc alatt.
- A tésztából formázzunk gombócot, majd takarjuk le és meleg helyen kelesszük 2 órát, amíg nagyjából megduplázza a méretét.
- Lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra a tésztát, majd a széleken 1-2 centit kihagyva szórjuk meg az aprított csokoládéval és mogyoróval. A rövidebbik oldalától kezdve tekerjük fel a tésztát, hogy egy rudat kapjunk. Ezt tekerjük fóliába és tegyük a hűtőbe 20-25 percre.
- Ha letelt az idő, vegyük ki a tészta hengert, hosszában vágjuk ketté, majd a két csíkot fonjuk össze. Ezután tegyük sütőformába, a tetejét kenjük meg a tojássárgájával, majd szórjunk rá még egy kis mogyorót és letakarva hagyjuk pihenni 30 percet. Közben melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és ha letelt az idő, 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Miután kihűlt, tálalhatjuk.
Ha azonban inkább a karácsonyi kekszekkel kísérleteznétek, akkor ide kattintva ahhoz is találsz egy remek receptet.




