Íme a legfinomabb áfonyás palacsinta, amit te is könnyen elkészíthetsz

2025.12.02. 20:29 KultúrZone
Shutterstock
Shutterstock

Ha a palacsinta a kedvenc desszerted, ez a recept tetszeni fog.

Az áfonyás palacsinta az egyik legfinomabb desszert ebéd után.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 60 gramm barna cukor
  • 1 teáskanál só
  • 250 ml tej
  • 2 tojás
  • 200 gramm ricotta
  • 40 gramm áfonya
  • juharszirup

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban.
  2. A tejet és a tojássárgákat verjük fel, a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.
  3. A hozzávalókat keverjük össze, adjuk hozzá a ricottát és végül óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot is. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk állni 45 percet.
  4. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd kis adagokban süssük meg a palacsintákat, oldalanként 3-3 percig.
  5. A juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.

Ha inkább karácsonyi kekszet készítenél, akkor ide kattintva annak a receptjét is megtalálod. De idén télen a sajttortás forró csoki is remek választás lehet, hiszen nagyon finom, és persze felmelegít egy nehéz nap után. Ez egy jóval extrémebb változat, mint a klasszikus, de nem fog csalódást okozni. Megtalálod a receptjét ide kattintva.

Via