Itt a karácsonyi torta, ami 15 perc alatt elkészül

2025.12.22. 21:55 KultúrZone
Shutterstock
Shutterstock

Ha valami igazán finomat szeretnél csinálni, ez a recept nem fog csalódást okozni.

Íme a karácsonyi torta, amit imádni fogsz, mert nagyon finom és egyszerű is. Ez egy márványtorta, amit nem fogsz tudni elrontani. A jó hír pedig, hogy mindössze 15 perc alatt elkészül. Természetesen lépésről lépésre megmutatjuk neked, hogyan készítheted el te is.

Hozzávalók

  • 230 g sótlan vaj lágyítva
  • 200 g porcukor vagy kristálycukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 3 nagy szoba hőmérsékletű tojás
  • 280 g univerzális liszt
  • 1 tk sütőpor
  • ¼ tk só
  • 120 ml szobahőmérsékletű tej
  • 1 ek kakaópor átszitálva
  • 1 ek szobahőmérsékletű tej

Így készítheted el

  • Melegítsd elő a sütőt 170 °-ra légkeveréses üzemmódban.
  • Egy nagy keverőtálban keverd össze a vajat, a cukrot és a vaníliát. Elektromos mixerrel alacsony fordulatszámon keverd össze, majd állítsd közepesre, és keverd további 1-2 percig, vagy amíg a vaj krémes, szinte bolyhos nem lesz.
  • Egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd össze! Semmi pánik, ha a keverék ebben a szakaszban kicsit csomós lesz.
  • Add hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Kezdd el kisebb fokozaton keverni.
  • Add hozzá a tejet, majd alacsony fokozaton keverd tovább, amíg a tészta sima és krémes nem lesz.
  • Tegyél át egy csésze süteménytésztát a másik keverőtálba, add hozzá a kakaóport és a tejet, majd kézzel óvatosan keverd össze.
  • Egy kanál segítségével finoman forgasd át a tésztát a már előkészített formába, felváltva a vaníliás és a csokoládés verziót. Nem kell figyelned arra, hogy hova pontosan melyik kerül folyamatosan rétegezd, majd a végén simítsd el a tetejét.
  • Süsd kb 1 óráig, amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló könnyen ki nem jön. Ha 50 perc után nagyon barna a torta, lazán fedd le alufóliával a tetejét.

Via